Banat Motors

Ofurile celor furati cu sprijinul justitiei
Cautare pe blog
Mihai Valentin - un procuror dubios
Publicat de Admin in Articole din presa • 01.07.2011 12:31:21
Un timisorean a construit o pagina web īmpotriva procurorului Mihai Valentin

Florin Bīrsila, patronul unei firme din Timisoara, a īntāmpinat atātea probleme īn justitie īncāt nici macar nu mai stie de unde sa īsi īnceapa povestea. Problemele lui Florin Bīrsila au aparut īn momentul īn care a cedat ratele de leasing la una dintre masinile pe care le detinea firmei SC Fan Taxi SRL, cu sediul īn Bucuresti. Contractul de leasing prin care SC Fan Taxi SRL se obliga sa preia un autoturism marca Infiniti, model FX35, a fost semnat īntre Victor Da Costa, īn calitate de director al SC Fan Taxi SRL si Florin Bīrsila, īn calitate de manager Banat Motors. Prin acest contract, Victor Da Costa se obliga sa achite toate ratele care au ramas neachitate la autourismul mai sus-amintit. Cum acest lucru nu s-a īntāmplat, patronul firmei timisorene s-a adresat justitiei. Dupa mai bine de doi ani de taraganari, justitia l-a gasit tot pe acesta vinovat si a retrimis dosarul politiei, pentru cercetari.

Trei instante judecatoresti si-au declinat competenta

Mai īntāi, acest caz a fost dat spre rezolvare Judecatoriei Bucuresti, pentru ca inculpatul Da Costa avea domiciliul īn acest oras. Magistratii Judecatoriei Bucuresti au decis, dupa mai bine de trei luni, timp īn care au studiat cu "atentie" acest dosar, ca nu este de competenta lor si si-au declinat competenta catre Judecatoria Timisoara, care, la rāndul ei si-a dat seama ca nu este de competenta ei si si-a declinat competenta catre Īnalta Curte de Casatie si Justitie, care, la rāndul ei, a repartizat acest caz Parchetului de pe lānga Judecatoria Timisoara. De aici a intrat īn povestea noastra tānarul judecator Mihai Valentin, care l-a scos basma curata pe inculpatul Da Costa, desi acesta fusese condamnat de alte instante judecatoresti si avea de stat īn spatele gratiilor mai multi ani decāt are Mihai Valentin īn magistratura.

Mihai Valentin – un procuror dubios

Īn anul 2009 Mihai Valentin aproba īnceperea urmaririi penale fata de Da Costa. Procurorul īsi motiva aceasta decizie spunānd: „Prin prezentarea unei fapte mincinoase ca fiind adevarata a indus īn eroare pe reprezentantul SC BANAT MOTORS SRL, cu care a īncheiat un contract prin care prelua contractul de leasing pentru auto Infiniti, model fx35, pe care si l-a īnsusit pe nedrept, nu a respectat clauzele din contract, prejudiciind societatea cu suma de 50.000 de euro”, spunea Mihai Valentin la acea vreme. Īn 2011, procurorul timisorean se razgāndeste si īl scote de sub urmarire penala pe inculpatul Da Costa. Mai mult, trimite acest dosar la politie, pentru a-l cerceta pe Florin Bīrsila, omul care īi cedase ratele de leasing lui Da Costa.

Apeleaza la bunavointa cetatenilor pentru a recupera un autoturism

Florin Bīrsila a creat o pagina web pe care a postat mai multe poze cu autoturismul pe care nu īl mai are, īn acest moment, īn proprietate, īnsa prejudiciul īi este imputat chiar lui. Pe site-ul www.banatautomotive.ro au fost postate mai multe pagini din ciudata rezolutie data de procurorul Mihai Valentin.Sursa: http://www.ziuadevest.ro/actualitate/19950-un-timiorean-a-construit-o-pagin-web-impotriva-procurorului-mihai-valentin-.html