Banat Motors

Ofurile celor furati cu sprijinul justitiei
Cautare pe blog
Furtul de masini - o afacere pe cale sa fie legalizata in Romania
Publicat de Admin in Afaceri cu masini • 20.05.2011 23:24:25
Ignorare legem excusat neminem
Zilele trecute, asteptand la rand la...Parchet, ma intalnesc cu o persoana, necunoscuta pana atunci, volubila si joviala. Fara sa stea pe ganduri, ma intreaba cu ce probleme am venit. Stau un pic si compilez... Ce doreste de fapt? Ma hotarasc sa-i raspund si ii povestesc despre masina mea Infiniti, pe care am avut-o luata in leasing la firma pentru drive-test. Nici nu apuc sa termin fraza si ma intreaba: "Ai vrut sa cedezi leasingul? Si acum nu mai ai masina? Uit-o"
Incepe sa-mi povesteasca cum ca ar avea o cunostinta in Arad care este un prosper om de afaceri. Si de ce credeti ca se ocupa? Inseala firmele utilizatoare de autoturisme in leasing care doresc sa cesioneze contractul. Bineinteles ca se pricepe sa lamureascaca oamenii ca pana se semneaza contractul de cesiune, autoturismul trebuie testat si doreste sa i se predea posesia. Apoi individul dispare si contractul de cesiune nu se mai semneaza. Alteori convinge partenerii ca e om serios si ca ar prefera un contract la notar fara firma de leasing. Si uite asa, omul nostru devine un prosper om de afaceri, fara ca legea sa il condamne pentru inselaciune sau abuz de incredere.
Si mai imi povesteste ca are un avocat foarte bun, care in astfel de situatii i-ar fi spus ca e mai bine sa uite de masina si sa nu-si piarda timpul cautand-o. Oamenii legii in astfel de situatii, nu doresc sa se complice sa caute pe cel ce a inselat, masina este oricum vanduta mai departe si noul propritar este cumparator de buna credinta.
Mai sa lesin ... Ma aflam si eu in aceeasi situatie, ca pagubit evident! Deci sfatul era sa dau uitarii masinuta si ...firma. Adica sa dispar miseleste.
Si peste toate cele povestite, omul imi mai spune ca aceasta este o afacere necinstita , dar legala in Romania.
Gandindu-ma la dosarul meu 8672/P/2009 si la procurorul Mihai Valentin incep sa-i dau dreptate cetateanului cu care am povestit. Doar cel ce a fost pacalit e devina, hotul de masini e negustor cinstit. Lipseste elementul material al laturii obiective a infractiunii.
Stiu acum. Adica, pe romaneste: daca esti credul, nu eu am obligatia sa te protejez. Nu eu am obligatia sa-ti recuperez bunul. Eu sunt bun doar sa pap banii statului degeaba si eventual daca ai tupeu sa ridici capul sa te infund de tot. Ca asa e in Romania, tara noastra draga.