Banat Motors

Ofurile celor furati cu sprijinul justitiei
Cautare pe blog
Somnul justitiei naste monstri
Publicat de Admin in Justitie si onoare • 14.06.2011 18:30:20
Errare humanum est, perseverare diabolicum est!

Ce poti face in Romania cand un procuror, aflat in exercitiul functiunii, vrea sa-si bata joc de tine?
Nimic…adica, mai nimic. Se pot urma caile legale de atac. Plangere la procurorul superior sau plangere la judecatorie. Procurorul superior nu este obligat de lege sa raspunda la plangere. Asa ca se ajunge, inevitabil, la judecatorie. Aici, speri sa ai mai mult noroc…Se spune ca, in general, judecatorul nu prea modifica ordonanta procurorului. Dar… poate ca tu esti Acela 1% din cazurile fericite. Sau, poate procentajul este cumva mai mic?
Sa vedem insa cum e posibil ca un procuror sa faca ce vrea in sistemul nostru legislativ fara sa fie tras la raspundere, daca cu rea credinta se pronunta prin ordonante scoase dupa…ureche. Cand principiile dupa care se conduce in elaborarea rezolutiilor nu au nimic in comun cu codul nostru penal (ca de cel de procedura penala nici nu mai poate fi vorba) si cu principiile elementare de drept European, procurorul nostru nu poate fi tras la raspundere de nimeni in Romania. Statul nostru de drept acorda o putere fara limite magistratilor atata timp cat ei nu raspund pentru solutiile date in cadrul dosarelor, fiind independenti si inamovibili. Dealtefel puterea este direct proportionala si cu venitul acordat lunar unui astfel de magistrat, din banii nostri, ai tuturor contribuabililor care insa nu le putem solicita vreo motivatie pertinenta/ raspundere corespunzatoare pentru solutiile date si pentru o plata asigurata din buzunarele nostre. Ca doar e democratie, Nenicule! Bietul Caragiale nici nu si-ar fi imaginat cata dreptate a avut in momentul scrierii operelor sale!
Dar, sa revenim la realitate. Singura institutie care ar putea interveni pentru a stopa abuzurile magistratilor ar fi Consiliul Superior al Magistraturii. Dar si in acest caz puterea acestui consiliu este limitata, neputand interveni pentru solutiile date de magistrati, ci doar pe motive administrative prevazute de Legea 304/2004. Dar cum potrivit vorbei romanesti "corb la corb nu scoate ochii" aceste trageri la raspundere sunt tot mai rare si in doar in cazuri flagrante si care fac deliciul presei.
Cu aceste cunostinte dobandite inca de pe bancile Institutului Superior al Magistraturii, tinerii procurori pornesc pe noul drum al carierei. Evident ca nu toti aleg in a se folosi de acest privilegiu de a nu da socoteala in fata sefului. Dar se mai gasesc si mici monstri care folosesc acest drept in scopuri perfide care nu au nimic in comun cu statul de drept si cu apartenenta tarii noastre la Uniunea Europeana. Acesti "domni " folosesc autoritatea de care se bucura in as bate joc de justitiabili. Cine sunt perdantii? Toti. Pierde si statul prin prelungirea duratei dosarelor si a proceselor ce decurg in continuare, pierd justitiabilii si statul prin cheltuieli cu aparararile avocatilor, pierde imaginea tarii noastre dragi in fata Europei.
Rapoartele de tara cu privire la justitie sunt dezamagitoare pentru statul nostru de drept. In fata Europei suntem mereu la coada, fara sanse prea mari de revenire. Procesele pierdute in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului , barierele in aderarea la Spatiul Shengen sunt pietre de moara care atarna greu la gatul tarii noastre. Chiar si presedintele Basescu recunostea deunazi ca justitia aduce mari deservicii tarii noastre in raport cu organismele europene, cu investitorii straini si nu in ultimul rand cu proprii cetateni. Si toate acestea datorita catorva personaje care isi bat joc de noi, de propria tara si chiar de propriile interese.
De ce razi, vecine Mihai Valentin?


Justitia in Romania
Publicat de Admin in Justitie si onoare • 16.05.2011 22:41:38